Mégsincs bünti a vízivásért a debreceni járatokon

A hatalmas közfelháborodást látva a debreceni önkormányzat kezdeményezni fogja, hogy az alkoholos italok kivételével lehessen folyadékot fogyasztani a tömegközlekedési eszközökön – írja a Haon.hu.

A héten országos felzúdulást keltett az az eset, melyben pár korty vízért három ezer forintra bírságoltak meg egy újságírót a debreceni villamoson – bővebben erről itt írtunk.

Dr. Barcsa Lajos debreceni alpolgármester szerint túl szigorú a DKV azon szabálya mely szerint tilos vizet inni a buszokon, villamosokon, trolikon – olvasható a Haon.hu cikkében, ezért puhítanak a szabályokon és engedélyezni fogják a vízivást.

Az önkormányzati tulajdonban lévő DKV azzal érvelt a tiltás mellett, hogy ha az utasok ihatnának, ehetnének járműveiken, akkor egy hirtelen fékezés alkalmával magukra, vagy másokra önthetnék a folyadékot, kárt tehetnének az ülésekben, padlóban, esetleg félrenyelhetnének.

Budapesten nagy a szigor

A fővárosban nyolcezer forintot érnek a falatok, de a BKK az MNO-val március elején közölte, hogyan kell eljárnia ilyen esetben az ellenőrnek:

megkérik az utast, hagyja abba az evést vagy ivást, és tegye el az élelmiszert, ha a delikvens erre nem hajlandó, felszólítják, hogy hagyja el a járművet, és az étkezést a járművön kívül fejezze be, amennyiben ezt sem teljesíti az utas, abban az esetben pótdíjazáshoz folyamodnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »