Mégsem kap 200 milliót Tátrai

Mégsem kap 200 milliót Tátrai

Jogerősen is elutasította tegnap a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. egykori vezérigazgatójának, Tátrai Miklósnak a keresetét, aki leváltása miatt csaknem 200 millió forintot követelt volt munkáltatójától. A másodfokú ítélet alapján azonban Tátrainak kell kifizetnie 2,25 millió forintnyi perköltséget, továbbá 2,5 millió forintnyi fellebbezési illetéket.

Tátrait (akinek havi alapbére 3,5 millió forint, átlagkeresete pedig ötmillió fölött volt) a sukorói kaszinóbotrány kirobbanása után, 2009. július 14-i hatállyal távolította el posztjáról rendkívüli felmondással Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere. A felmondás oka többek között az volt, hogy az MNV két év alatt sem készítette el a vagyon-nyilvántartási rendszerét, amelynek az MNV három elődszervezetének vagyonregisztereit kellett volna egységesítenie. A hamvába holt projekt egymilliárd forintot emésztett fel.

Tátrai munkaügyi perében először 2012-ben született elsőfokú ítélet, amely kimondta, hogy Oszkó helyett a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács lett volna jogosult dönteni, ráadásul a rendkívüli felmondás sem volt megalapozott. Ez alapján Tátrainak körülbelül 200 millió forint járt volna. Ám az ítélet ellen az MNV fellebbezett, a másodfokú bíróság pedig új bizonyítási eljárásra utasította az első fokot. Tavaly ősszel az elsőfokú bíróság pedig már az MNV javára döntött – ezt hagyta tegnap helyben a másodfokú bíróság.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 06. 23.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »