Mégsem az eltűnt egyiptomi gép maradványait találták meg

Mégsem az eltűnt egyiptomi gép maradványait találták meg

Az EgyptAir légitársaság alelnöke cáfolta a híreket, miszerint az eltűnt utasszállítógépről származó mentőmellényeket és műanyagdarabokat találták meg csütörtökön.

A francia AFP és az amerikai AP hírügynökség korábban a görög hadsereg egyik névtelenséget kérő illetékesére hivatkozva jelentette, hogy roncsokra bukkant a gépet kereső görög fregatt nagyjából ott, ahol eltűnhetett a repülő. Szintén görög illetékesek beszéltek arról, hogy két mentőmellényt is találtak a területen. Az egyiptomi külügyminisztérium, a kairói légi közlekedési minisztérium és Egyiptom párizsi nagykövete is megerősítette, hogy a görög hatóságok feltehetően a csütörtök hajnalban lezuhant egyiptomi utasszállítóból származó tárgyakat találtak a Földközi-tengeren.

Ahmed Adel, az eltűnt gépet működtető EgyptAir légitársaság alelnöke azonban ma azt közölte a CNN hírtelevízióval, hogy a tárgyak nem az eltűnt gépről valók. Ugyanezt mondta Atanassziosz Binisz, a görög repülésbiztonsági és légi balesetek felderítésével foglalkozó hivatal vezetője is.

Az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel – 56 utassal és tízfős személyzettel – a fedélzetén csütörtök hajnalban tűnt el a radarernyőkről. Az utasok zöme egyiptomi és francia volt.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a repülőgép-szerencsétlenséget. Seríf Fathi egyiptomi miniszterelnök kairói sajtótájékoztatóján kijelentette: nagyobb a valószínűsége annak, hogy a gépet terrortámadás érte, mint hogy műszaki hiba okozta a katasztrófát. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »