Mégsem adja fel Sándor Mária?

„Ha április 15-én befeketedik az ágazat, akkor van miért folytatni, ha nem, nincs” – mondta a Népszabadságnak Sándor Mária.

A fekete ruhás nővérként ismert Sándor Mária a lapnak adott interjújában elmondta: azt kéri, hogy az április 15-ére meghirdetett pedagógusdemonstráción az orvosok, az ápolók, az EDDSZ és a MESZK tagjai húzzanak fekete ruhát, és úgy menjenek be az egészségügyi intézményekbe, megmutatva, hogy ez a rendszer nem működik.

„Egy évvel ezelőtt is maguk a kórházigazgatók nem engedték az embereknek, hogy magukra húzzák a fekete trikót, ők szedették le a fekete pólós képeket a közösségi portálokról. Azóta sem látok semmilyen jobbító szándékot a vezetésben” – jelentette ki.

Ismert, szombat reggeli blogposztjában Sándor Mária még azt írta, feladja. „Szégyellem, hogy egy olyan országban kell élnem, ahol az ország vezetése mindent fontosabbnak tart, mint maga az ember! Ezt a csatát bebuktam. Egy év telt el. Feladom” – fogalmazott.

A harcos kiállásáról híres ápolót tavaly ismerhette meg a szélesebb közvélemény, miután a Péterfy Sándor utcai kórház koraszülöttosztályának dolgozójaként az RTL Klub Házon kívül című műsorában beszélt a kórházakban tapasztalható nehéz helyzetről, eszközhiányról, folyamatosan csúsztatott túlórapénzekről, valamint arról, hogy a nővérek gyakorlatilag másodállásból mennek fáradtan dolgozni reggel hatra, és alig állnak a lábukon a műszak végén. Legutóbb a Tanítanék mozgalom március 15-ei demonstrációján lépett színpadra.

Sándor Mária a Magyar Nemzetnek adott tavalyi interjújában is elmondta, mekkora bajt idézhet elő, hogy a nővérek érzik a leginkább kizsigerelve magukat. Portrénkat itt olvashatja el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »