Megrendelő kerestetik

Megrendelő kerestetik

Uniós forrásból lehet támogatni a Volán társaságok buszbeszerzéseit, s ha ezek révén megrendelést kapnak a hazai gyártók, úgy külön ráfordítás nélkül feléleszthető lenne a magyar buszipar – értékelte a nemzeti autóbusz-gyártási stratégia néhány napja kiszivárgott részleteit a Magyar Buszgyártók Szövetségének elnöke.

Üdvözli a hazai buszipar a kormánynak azokat a célkitűzéseit, amelyek az ágazat megrendeléseinek felfuttatását célozzák, az ördög azonban a részletekben rejlik, ezek ismerete nélkül egyelőre korai lenne pezsgőt bontani – nagyjából így foglalható össze a buszgyártókat tömörítő szakmai szervezet álláspontja azokkal a múlt héten napvilágot látott elképzelésekkel kapcsolatban, amelyek szerint az állam több tíz milliárd forintot biztosítana a Volán társaságoknak vagy azok jogutódjainak új járművek beszerzésére a következő három évben.

Plusz állami ráfordítás nélkül egy egész ágazat

Mint azt Vincze-Pap Sándor, a Magyar Buszgyártók Szövetségének (Mabusz) elnöke lapunk megkeresésére kifejtette, örömteli, hogy a kormány nemzeti buszgyártási stratégia kidolgozásába kezdett, s remélik, a mostani program nem jut a korábbi próbálkozások sorsára, amelyekből nem lett semmi. Szavai szerint reményt keltő, ugyanakkor kézenfekvő is, hogy a megrendeléseket kívánják ösztönözni, a Volán társaságok állománya ugyanis öreg. A szervezet elnöke úgy véli, a buszgyártási ágazatnak nem elsősorban állami támogatásra van szüksége, hanem arra, hogy a hazai kereslet és a hazai kínálat találkozzon. Beszerzések az utóbbi években is voltak, ám ezeket úgy írták ki, hogy magyar gyártók azokon véletlenül sem tudtak elindulni.

Ahhoz, hogy a hazai buszállomány átlagkora ne haladja meg a tíz évet, több ezer új jármű beszerzésére lenne szükség. Erre uniós források is rendelkezésre állnak, tehát valójában plusz állami ráfordítás nélkül felépíthető lenne egy egész ágazat – fogalmazott a Mabusz elnöke, megjegyezve: a hazai buszoknál a hozzáadott érték nyolcvan százalékban magyar, hiszen a fejlesztés és gyártás jelentős része idehaza történik, alig van részegység, amelyet külföldi beszállítótól kell rendelni. Szintén a magyar buszipar helyzetbe hozása mellett szól, hogy több ezer munkahelyet lehet kialakítani, ráadásul az áfából jelentős bevétele lehet az államnak is, ami külföldi megrendelések esetében nem mondható el.

Nem garantálhatják, hogy hazaiak nyerjenek

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára a Világgazdaságnak beszélt arról, hogy a Volán társaságok, illetve a jogutódjaik hároméves feltételes közbeszerzési pályázatot írnának ki új autóbuszok beszerzésére, az állam ezáltal hosszú távú megrendelést biztosítana a magyarországi autóbuszgyártóknak. A Volánok várhatóan 35 milliárd forintos tőkejuttatásban részesülnének beszerzéseikhez. Az államtitkár megjegyezte: a kormány nem garantálhatja, hogy hazai társaságok legyenek a tenderek nyertesei.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 06. 20.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »