Megöltek egy cigarettakereső kutyát Kárpátalján

A Tero névre hallgató, speciálisan kiképzett spániel tetemét pénteken a kutyavezető-határőr találta meg házának udvarában.

A spániel volt a kárpátaljai határőrség egyik legeredményesebb kereső kutyája. A négylábú idén április óta teljesített szolgálatot a Munkácsi Határőrségen – írja a TSN.

Kárpátalján a szolgálatteljesítése során a cigarettakereső kutya révén a határőrség majd 200 ezer doboz, több mint 2 millió hrivnya értékű csempészcigarettát foglaltak le. Ezt megelőzően a lemberg megyei munkahelyén, csak az idén 150 ezer hrivnya értékű illegális dohányterméket szimatolt ki – közölte az Ukrán Állami Határszolgálat sajtóosztálya.

A kutya pusztulásával kapcsolatban felmerült a bűncselekmény gyanúja, így a határőrség a rendőrség bevonásával vizsgálatot indított az ügyben. A hatóságok elsősorban cigarettacsempészekre gyanakodnak.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Több mint 2000 csomag csempészcigarettát talált egy szolgálati kutya Kárpátalján (Fotók)Kisgyermekre támadt egy kutya NagyszőlősönEgy leszakadt kézzel a szájában jött vissza a kutyaRovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Munkácsi járás›MunkácsCímkék: gyilkosság, kutya, Ukrán Állami Határszolgálat, kékfény, bűnügy, Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »