"Megölték az anyánkat!" – lincselt volna a horda, persze a balesetet okozó védencükre rá sem néztek

"Megölték az anyánkat!" – lincselt volna a horda, persze a balesetet okozó védencükre rá sem néztek

Kis híján megismétlődött az olaszliszkai lincselés, ezúttal a Borsod-­Abaúj-Zemplén megyei Boldván. Csakhogy itt alaposan melléfogtak a verekedők: úgy tudjuk, az áldozat, akit megtámadtak egy közlekedési baleset után, az edelényi rendőrkapitány fia volt – írja a Blikk.

Az eset néhány nappal ezelőtt történt: a fiatalember éppen a településen hajtott át motorjával, amikor egy kereszteződéshez ért. A másik utcából többen hajtottak ki kerékpárral, pont közmunkából tekertek hazafelé. Vélhetően mindenki megijedhetett, mert ugyan nem ütköztek össze, de a fiatalember és az egyik asszony is felborult, mindketten az aszfalton kötöttek ki.

A rendőrkapitány fia még fel sem eszmélt a történtekből, amikor – a bulvárlap információi szerint – többen odarohantak hozzá, és mindenféle figyelmeztetés nélkül elkezdték rugdosni, ahol érték.


Borsodban aérdemes lenne bevezetni ezt az informatív táblát

Akárcsak a tragikus olaszliszkai lincselésnél, itt is volt egy hangadó: egy nő kezdett el ordibálni, így biztatta a lincselőket, hogy verjék még tovább a férfit. A támadók ütötték-rúgták a fiatalembert, és azt kiabálták: megölték az anyánkat! Tették ezt egyébként úgy, hogy meg sem győzödtek arról, mi lett a nővel.

Az asszony ellen egyébként a Blikk információi szerint szabálysértési eljárás indult, mert ő okozta a balesetet azzal, hogy nem adott elsőbbséget a kereszteződésben, és szabálytalanul kanyarodott a motoros elé.

A fiatal férfi információink szerint két dolog miatt úszta meg a lincselést: az egyik az volt, hogy leesett a fejéről a bukósisak, így a támadók még időben felismerték áldozatukat, és befejezték rugdosását. A másik, hogy a rendőrök pillanatok alatt a helyszínre értek.

A lap megkereste az ügyben a megyei rendőr-főkapitányságot, hogy bővebb információt kérjünk az ügyben. Onnan azt írták, a törvényes 15 napos határidőn belül válaszolnak az ügyben.

A Blikk információi szerint az esetet nem az edelényi rendőrkapitányság vizsgálja, mivel a vezető fiával történt mindez. Úgy tudjuk, több embert előzetes letartóztatásba he­lyeztek.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »