Megölték az anyamedvét, mert rátámadt egy maratoni futóra

Vadőrök megkeresték és megölték az anyamedvét, amelyik rátámadt egy maratoni futóra egy hétvégi új-mexikói futóverseny közben.

Mint azt megírtuk, a futónő a Valles Caldera Nemzeti Parkban évente megrendezett versenyen vett részt, amikor véletlenül ráijeszthetett egy anyamedvére, mert valószínűleg közel ment a nőstényhez és három bocsához. A sportolót, akinek nevét nem közölték, egy albuquerque-i kórházba vitték. Sérülései nem voltak életveszélyesek, azóta haza is engedték – írja az MTI.

A támadás után a vadőrök megkeresték a fekete medvét, és hamar meg is találták, mert kutatási célból nyomkövető volt rajta. Az anyaállatot megölték, a három medvebocsot egyelőre nem találják.

“Ha őket sikerül befogni, egy helyi vadrezervátumba kerülnek, hogy megadják nekik a legjobb esélyt a túlélésre.”

Az új-mexikói törvények alapján a vadvédelmi hatóságnak el kell pusztítania azokat a vadon élő állatokat, amelyek embert harapnak meg, hogy elvégezhessék rajtuk a veszettségi vizsgálatot.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Kilőttek egy medvét, aztán kiderült: embert evettNégy embert ölhetett meg ugyanaz a medve május ótaPánikot keltett a medve, amikor a családra nyitotta a kocsi ajtaját – videóRovatok: KülföldTelepülés: USACímkék: külföld, Mexikó, futóverseny, medvetámadás, maratoni futás, elpusztult állatForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »