Megölték a török kormánypárt egyik ifjúsági vezetőjét

Kurd harcosok péntek éjjel elrabolták, majd megölték a török kormánypárt Beytussebap körzeti ifjúsági tagozatának elnökét. Ugyancsak elrabolták az áldozat fivérét, aki után folyik a kutatás – adták hírül szombaton török biztonsági források.

A fivéreket egy autópálya ellenőrzési pontjánál ragadták el Törökország délkeleti, kurdok lakta részén. A kormányon lévő Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP) helyi ifjúsági vezetőjét, Naci Adiyamant a török rendőrség holtan találta meg elrablásától egy kilométerre. Ugyancsak megtalálták az emberrablók kiégett autóját, a kurd harcosok ugyanis felgyújtották, mielőtt másik foglyukkal eltűntek a hegyvidéken.

A fivér felkutatására és megmentésére indított alakulatok szombat estig nem jártak eredménnyel.

Az emberrablók a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szakadár szervezet emberei lehetnek; állásaikra legutóbb szerdán mért csapást a török hadsereg az észak-iraki Szinat és Haftanin vidékén, pár órával azután, hogy a PKK a délkelet-törökországi Sirnak tartományban a biztonsági erők egyik konvoja ellen pokolgépes merényletet hajtott végre, amellyel megölt négy katonát.

A PKK, amelyet Törökország mellett az Egyesült Államok és az Európai Unió is terrorszervezetnek tekint, 1984 óta folytat fegyveres felkelést kurd autonómiáért. 2013-tól 2015 derekáig tűzszünetet tartott, de tavaly júliusban kiújultak harcai a török fegyveres testületekkel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »