Megölte magyar élettársát egy spanyol férfi, a gyerekeket is megsebesítette

Konyhakéssel gyilkolt meg egy magyar nőt spanyol élettársa a kelet-spanyolországi Benicássim településen szerdán, és megsebesítette közös gyerekeiket is – közölték a spanyol hatóságok.

A 40 éves elkövető maga értesítette a hatóságokat, felhívta a 112-es segélyhívószámot és bejelentette a bűncselekményt, amelyet a kiérkező csendőröknek is bevallott.

A nyilvánosságra hozott információk szerint a 43 éves áldozatot Krisztinának hívták, és egy idősotthonban dolgozott. A magyar nő halála felháborodást keltett egész Spanyolországban, ahol idén ő a 26. halálos áldozata a nők elleni erőszaknak.

A 13 éves kisfiú állapota súlyos, a 11 éves kislány könnyebben sérült meg, mindkettőjüket a közeli Castellón kórházában ápolják – közölte Juan Carlos Moragues valenciai kormánymegbízott. Már keresik a gyerekek rokonait.

A pár szomszédait megdöbbentették a történtek, azt mondták, sosem hallottak veszekedést a lakásból. Ugyanakkor ennek ellentmond az egyik közeli kávézójában dolgozó nő nyilatkozata, aki szerint az áldozat többször is azt mondta egy közös barátnőjüknek, hogy fél.

Mariano Rajoy ügyvezető spanyol miniszterelnök Twitter-üzenetében ítélte el a történteket. "Minden nemi alapú erőszak a társadalom veresége" – fogalmazott.

Benicássim településen kétnapos hivatalos gyászt rendeltek el, az önkormányzat épületén a zászlókat félárbócra eresztik, hogy kifejezzék, elítélik a nők elleni erőszakos cselekményeket. Csütörtökön a valenciai kormány épülete előtt tartanak csendes megemlékezést.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) közölte, a megölt nő lánytestvére a városban tartózkodik, jelenleg ő van a gyerekek mellett, akik magyar-spanyol kettős állampolgárok. Az illetékes konzulátus felvette a kapcsolatot a gyerekek helyszínen lévő nagynénjével, folyamatos kapcsolatban állnak vele, és minden segítséget megadnak neki – tudatta a tárca.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »