Megnyitnák az osztrák munkaerőpiacot a menekültek előtt

Megnyitnák az osztrák munkaerőpiacot a menekültek előtt

Barack Obama a The Economistban üzent utódjának. A kínaiak háborútól félnek. Nemzetközi lapszemle.

Megnyitná az osztrák munkaerőpiacot a menedékkérők előtt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet – olvasható a Der Standard című osztrák lap csütörtöki számában. Az OECD egyik szakértőjének javaslata szerint azon országból származó embereket alkalmazhatnák, akiknek belátható időn belül nagyobb eséllyel fogadják majd el a menedékjog-kérelmét.

A kínai lakosság 59 százaléka tart attól, hogy hazája katonai konfliktusba keveredik a szomszédos országokkal a fennálló területi viták miatt – derült ki egy felmérésből, amelyet a kínai média csütörtökön ismertetett. A Pew közvélemény-kutató intézet által készített felmérésből kiderül, hogy a kínaiak 18 százaléka „nagyon aggódik”, további 41 százaléka pedig „valamennyire aggódik” amiatt, hogy a területi viták háborúhoz vezetnek.

A vagyoni és jövedelmi egyenlőtlenségek elleni küzdelmet és a foglalkoztatás növelését jelölte meg utódja fő feladatai között az amerikai elnök. Barack Obama a The Economist című brit lapba írt helyzetértékelésében kiemelte, hogy soha nem lehet stabil egy olyan világ, amelyben az emberek 1 százalékának akkora vagyona van, mint a többi 99 százaléknak együtt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »