Megnyílt a Jász-Expo és Fesztivál

A jászberényi rendezvény pénteki megnyitóján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a rendezvény fővédnöke úgy fogalmazott: korszakhatárhoz érkezett a magyar gazdaság és a Jászság is.

A gazdaság bővül, ötödik éve csökken az ország államadóssága, az infláció lényegében eltűnt, a reálbérek pedig nőttek – mondta. A miniszter felidézte, hogy 2011-ben elindult a közfoglalkoztatás, beváltotta a hozzá fűzött reményeket a munkahelyvédelmi akció, a duális szakképzéssel pedig szavai szerint az oktatás egyre inkább igazodik a gazdaság elvárásaihoz is. Magyarországon 630 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, 4 millió 300 ezer embernek van munkalehetősége, a gazdaságban létrejött új munkahelyek kétharmada a versenyszférában található – sorolta.

A miniszter az újrainduló magyar buszgyártás kapcsán hangsúlyozta a kormány eltökéltségét a magyar vállalkozói értékek, szolgáltatások piacának biztosításában. Ez ugyanis munkahelyeket, a családok megélhetését jelenti, és azt, hogy az ország gyarapszik – mondta. Ehhez szavai szerint erős gazdaságra van szükség.

Szabó János vásárigazgató az MTI-nek elmondta: a Jász-Expo és fesztivál keretében több mint félszáz cég és vállalkozó mutatja be termékeit, szolgáltatásait. Idén a rendezvény díszvendége a “Nagykunság fővárosa” Karcag. A vasárnapig tartó rendezvény megnyitóján adták át a vásár díjait, ezek közül a nagydíjat a mezőgazdasági és ipari forgalmazó karcagi Agrosprint Kft., a vásár díját a jászapáti bútoripari Fort-Kom Kft., a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat különdíját pedig a karcagi, építőipari Laboncz Kft. kapta.

Az építőipari berényi L-Color Systemnek ítélték Jászberény Város különdíját, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (JNSZMKIK) különdíját a jászberényi Dometic Zrt., a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíját a jászapáti Borbás Pékség, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) különdíját a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt., a Jászsági Menedzser Klub Egyesület különdíját a jászberényi Túri Pincészet érdemelte ki.

A Jász-Expo és Fesztivál a Jászság idei legnagyobb gazdasági kiállítása, amelyet Jászberény önkormányzata rendez. A hatodik, vasárnapig tartó vásáron és fesztiválon több mint ötven cég és vállalkozás mutatja be legújabb termékeit és szolgáltatásait.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »