Megnevelik a belgákat?

Megnevelik a belgákat?

Brüsszeli kutatók a muszlimellenes paranoia fejlődését fedezték fel a belgák közt, ami „patológiai méreteket” öltött. Ez szerintük tarthatatlan, a flamandoknak és vallonoknak nagyon gyorsan meg kell magukat reformálniuk, hogy „nacionalista, törzsi mentalitású xenofóbokból” szobatiszta „kozmopolita, univerzális, befogadó” belgákká váljanak, akik „ünneplik a sokszínűséget”.

Kérem szépen, én most nagyon csalódtam a belgákban! Hát mi van itt, már ők sem értik az európai gondolatot?! Mert rendben, én, a bőgatyás magyar, meg barátunk, a krumpliból is vodkát csináló lengyel – mi be vagyunk gyöpösödve. No, de az már több a soknál, hogy a fejlett Nyugat is tele van „nacionalista, törzsi mentalitású xenofóbbal”!

A toleráns és befogadó Belgiumban az emberek többsége azt mondja, hogy meg kell védeni a határokat?! Ráadásul ezt egy liberális cég felmérése deríti ki? Hát már a szabadelvű közvéleménykutatók iránymutatásában sem lehet bízni? Nem az lenne a feladatuk, hogy okos kérdésekkel bebizonyítsák, mennyire befogadó a lakosság, és főleg, hogy mennyire szeretnének huszonéves muszlim férfiakat babusgatni?

Erre mit derítenek ki? Azt, hogy a megkérdezettek 74 százaléka szerint az iszlám nem toleráns vallás, 60 százalék szerint pedig a sok muszlim jelenléte veszélyezteti az identitásukat. Kétharmaduk szerint Belgium már nem az ő hazájuk. A 65 évesnél idősebbek 84 százaléka pedig invázióhoz hasonlítja a bevándorlást…

Mi bajuk van ezeknek?! Ott van az Európai Unió központja. A szerencsésebbek naponta láthatják Jean-Claude Junckert! Az új Európa kútfejéből meríthetnek! Ők lehetnek az elsők, akik kozmopolita, univerzális és befogadó uniós polgárokká nevelhetik gyermekeiket!

Hogy a migránsok egyike-másika időnként robbantgat és nőket erőszakol?!Nahát, kérem! Ez az átmenet nehézsége, ahol fát vágnak, hullik a forgács, és ezért egyébként sem a bevándorlók a felelősök. „Ez egy identitásválság eredménye, ami miatt a belga társadalom bizonytalan” – állítja a kutatást megrendelő közszolgálati csatorna kommentárja.

Így is van! Nem a migrációval van baj, hanem azzal, hogy a „kérdés túl komplex”. Ezt egy Juncker megérti, a lakosság meg még nem ért el a fejlettség eme szintjére. Maradiak ezek a belgák, no! De lesz ez jobb is, hiszen már hivatalosan is visszatért az országba az Iszlám Állam 130 egykori harcosa. Ők derék, a nyitottság kultúráját a dzsihád példáján megtanuló belga állampolgárok.

Hírdetés

Meg egyébként is, mit szeretnének az akadékoskodók? Belgiumot a belgáknak? Aztán majd tovább veszekedik a flamand meg a vallon! Miközben itt az új impulzus, amely rendbe teszi mindkét „kisebbséget”!

Hiszen az „új belgák” felül tudnak emelkedni a helyi történelmi ellentéteken! Számukra ezek piszlicsáré dolgok. A mostani kutatás is kimutatta, hogy a migránsok többsége látja a nyugati kultúra ellentmondásait. (Jójó, egészen pontosan megvetik és lenézik, meg eltörölnék az egészet úgy, ahogy van. Nem az ellentmondást, a kultúrát. De ezek csak nyelvi különbségek, a lényeg az építő kritika, a helyzet konstruktív kezelése, ugyebár.)

Nekik nem lesznek nacionalista, törzsi mentalitású európai skrupulusaik. Ők majd jól megteremtik azt a társadalmat, amely „ünnepli a sokszínűséget”.

A flamand-vallon vitában pedig igazságot tesz az iszlám jog… 

Fotó: southfront.org

Máté T. Gyula – https://matete.pestisracok.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »