Megműtötték Győrkös Istvánt

Ideiglenesen elhagyhatta a győri börtönt a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István – értesült a Bors.

Győrkös természetesen nem kapott „eltávot”, egy egészségügyi probléma miatt szállították a fővárosi kórházba. A SOTE urológiáján műtötték meg, a kórházban a bv-őrök folyamatos felügyelete mellett tartózkodhat. Az állapota nem súlyos, hamarosan visszakerül zárkájába, amelyen a 14 évvel ezelőtt megölt Tompa Eszter gyilkosával osztozik.

Győrköst egyébként kiemelt biztonsági fokozatban őrzik, ez azt jelenti, hogy gya­kor­la­ti­lag a nap 24 órájában megfigyelés alatt áll, a cellájában kamerák rögzítik minden mozdulatát.

A bulvárlap korábban azt írta, csöppet sem áll jól Győrkös István szénája, akár életfogytiglani fegyházat is kaphat Pálvölgyi Péter nyomozó tavaly októberi meggyilkolásának vádja alapján. A Központi Nyomozó Főügyészség már elvégezte a szükséges nyomozati cselekményeket a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében, a keletkezett iratokat a múlt héten ismertették a gyanúsítottal. Az ügy ezzel vádelőkészítő szakaszba lép.

S bár Győrkös védője folyamatosan azzal érvel, hogy álláspontja szerint baráti tűz végezhetett az NNI őrnagyával, a gyilkos golyón állítólag nem találhatóak DNS-nyomok.

A Győri Járásbíróságon októberben hosszabbították meg Győrkös előzetes letartóztatását, így tehát december 27-ig biztosan börtönben marad.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »