Megmagyarázhatatlan tragédia: kevesebb német akarja befogadni a házába az országot elözönlőket

Németországban csökken a lakosság segítőkészsége a "menekültek" iránt – mutatta ki egy csütörtökön ismertetett felmérés.

A YouGov közvélemény-kutató intézet adatai szerint szeptember óta ugyan kismértékben – 18 százalékról 21 százalékra – növekedett mindazok aránya, akik személyesen tettek már valamit a "menekültekért", ugyanakkor a szeptemberi 23 százalék után már "csak" 17 százalék mondja azt, hogy még nem segített, de tervezi, hogy önkéntes áldozatvállalással támogatja a menekülteket.

A felmérés azt is kimutatta, hogy a szeptemberi 59 százalékról 62 százalékra emelkedett azok aránya, akik nem segítettek a "menekülteknek", és nem is terveznek ilyesmit. Ez arra utal, hogy jó páran meggondolták magukat azok közül, akik szeptemberben még tervezték, hogy segítik majd az országukat elfoglalókat – azon kívül persze, hogy az ő adójukból pénzelik és szállásolják el őket.

A YouGov megvizsgálta az elzárkózás indokait is. Az intézet honlapján ismertetett kutatás szerint a bevándorlók támogatását nem tervezők körében 22 százalék azt mondta, hogy egyszerűen nem akar "menekülteket" támogatni, 12 százalék pedig arról számolt be, hogy nem tudja, miként segíthetne nekik.

A leggyakrabban említett ok az, hogy az állami gondoskodás megfelelő, ezért a "menekültek" nem szorulnak külön támogatásra; ezt mondta a hódítók támogatását nem tervezők 31 százaléka.

A "menekülteket" segítők körében a túlnyomó többség – 72 százalék – valamilyen adománnyal, például ruhával járult hozzá a megszállók ellátásához. Jóval alacsonyabb, 28 százalékos a "menekülteket" társadalmi, önkéntes munkával segítők aránya, és 4 százalék számolt be arról, hogy még az otthonába is befogadott egy vagy több "menekültet", menedékkérőt.

A YouGov 2019 ember megkérdezésével, november 9. és 11. között készítette a reprezentatív felmérést, a dpa hírügynökség megbízásából.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »