Meglepően alacsony bérleti díjat fizet Ákos étterme

Kovács Ákos I. kerületi étterme, az Andante Borpatika havi 113 ezer forint plusz áfáért bérli 277 négyzetméteres helyiségét. A 444.hu szerint ez nagyon alacsony ár a kerületi viszonyokhoz képest.

A Lánchíd közelében, a Bem rakparton lévő Andante Borpatika étterem mindössze négyzetméterenként havi nettó 408,5 forintért bérli a helyiséget az I. kerületi önkormányzattól. Az éttermet működtető vállalat többségi tulajdonosa Kovács Ákos énekes – írja a 444.hu.

Az Andante 277 négyzetméteren működik 2005 óta, Ákosék cége tavaly havonta 113 153 forint plusz áfa bérleti díjat fizetett az önkormányzatnak. A bérleti szerződést 2015-ben hosszabbították meg 5+5 évre, a díj évente csak a jegybanki alapkamat mértékével emelkedik majd.

Alacsonynak tűnik

A portál megemlíti, hogy például  az önkormányzat a budai Várban lévő Ruszwurm cukrászda havi 3915 forintos négyzetméterárát korábban nagyon kevésnek tartotta, míg az Andante közelében akár 10 ezer forintot is elkérnek a bérlőktől négyzetméterenként.

A 444 az önkormányzatot is megkérdezte, mire fel ez az alacsony árszabás. Válaszukban azzal indokolták, hogy a bérlő saját költségén sok felújítást hajtott végre, korábban gyalog is nehezen lehetett megközelíteni a helyszínt, illetve a harmadik indok az volt, hogy az Andante Borpatika nemcsak étterem, de fontos kerületi kulturális találkahely is. Érv volt még az is, hogy kereslet-kínálat viszonylatában nem sokan érdeklődtek a helyiség iránt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »