Meglepetésszerű látogatást tett a sejk, de ő lepődött meg

A dubaji városi kormányzat több vezetőjét elbocsátotta Sejk Mohamed bin Rasíd Ál-Maktúm, Dubaj uralkodója és az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnöke, miután meglepetésszerű látogatásakor nem találta őket a hivatalban.

Az uralkodó még vasárnap reggel, a hét első munkanapján tett váratlan látogatást a városi kormányzatnál, és az egyik hivatalban a vezető tisztviselők helyett csak üres széküket és asztalukat találta.

A világhálón közzétett videofelvételen látható, amint a sejk zavarában egy kiadványt kezd el lapozgatni, miközben arra vár, hogy a hivatal vezetői beérjenek a munkahelyükre. Mint kiderült, a koronaherceg feleslegesen várt.

A kínos incidens nyomán Ál-Maktúm hétfőn kilenc magas rangú köztisztviselőt menesztett: a jogi tanácsadót, a jogi ügyek igazgatóját és helyettesét s további hat osztályvezetőt.

Hivatalának közleménye szerint az uralkodó megköszönte a kilenc vezető korábbi munkáját, és „sok szerencsét kívánt nekik”. A közlemény leszögezi: a döntés tükrözi a sejk azon szándékát, hogy „fiatal vezetők új generációja vehesse vállára a fejlődés következő szakaszával járó felelősséget”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »