Megkínozták, aki nem tudott idézni a Koránból

Megkínozták, aki nem tudott idézni a Koránból

Húsz, többségben külföldi áldozata van a bangladesi fővárosban történt merényletnek. Az Iszlám Állam fegyveresei egy kávézóban ejtettek túszokat péntek este Dhaka turistanegyedében. A támadók többségével végeztek a terrorelhárítók, egyiküket élve fogták el.

A fegyveresek pénteken késő este rohamozták meg a turisták körében népszerű kávézót a bangladesi fővárosban. Túszokat ejtettek, akik közül többet kivégeztek. „Két ember a levegőbe lőtt. Azután kiabálni kezdtem és biztonságos helyre szaladtam. Lezárták a kaput, azt kiáltották, Allahu akbar és tüzet nyitottak” – mesélte egy szemtanú.

A halottak között sok külföldi van, köztük olasz állampolgárok is. „Ismét egy tragédiával nézünk szembe, amit a radikális iszlám követett el, amely ártatlanok vérét ontja szerte a világon. Olaszország egységben gyászol és együtt érez a hozzátartozókkal” – reagált Matteo Renzi olasz kormányfő.

A terrorelhárítók hat merénylővel végeztek, egyet élve fogtak el. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára. Sajtóhírek szerint a túszejtők megkínozták azokat az áldozataikat, akik nem tudtak idézni a Koránból. A hadsereg szerint összesen húsz halálos áldozat van.

A támadók házi készítésű bombákat, gépkarabélyokat és sok éles fegyvert használtak.

Az elmúlt három évben több mint negyven ember, köztük ateista aktivisták és vallási kisebbségek tagjai haltak meg Bangladesben iszlám szélsőségesek által elkövetettet támadásokban. A kormány eddig mindig visszautasította, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet jelen lenne Bangladesben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »