Megkezdték a Mol mozdonyainak felújítását

Megkezdték a Mol mozdonyainak felújítását

Felújították az elsőt a Mol százhalombattai finomítójában közlekedő mozdonyok közül. A több mint negyvenéves járművek korszerűsítését a MÁV végzi.

A Bobó becenevű mozdony az első a sorban, amely elkészült. A felújítást a MÁV szolnoki járműjavítójában végezték. „Ami korszerűsítés, az maga a dízelmotor, illetve annak a vezérlése. Teljesen új motorra lett kicserélve, aminek az üzemeltetése lényegesen gazdaságosabb, illetve a környezeti károsanyag-kibocsátása lényegesen alacsonyabb” – mondta Schwartz Balázs, a MÁV-Start Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese.

Azok a mozdonyok, amik a Mol százhalombattai olajfinomítójában tartálykocsikat vontatnak, egyenként 20-25 kocsit is képesek elhúzni, ami több mint 2000 tonnát jelent.

„Büszkék vagyunk arra, hogy ezt a hatékonyságot nemcsak mi gondoljuk magunkról, hanem nemzetközileg is elismerik ezt. Nemrég részesültünk a Petroleum Economist folyóirat legjobb downstream vállalat elismerésében, ami bizonyítja azt, hogy a Mol nemzetközi szinten is egy hatékony és jól működő vállalat” – mondta Galácz Ábel, a Mol Magyarország Downstream ügyvezető igazgatója.

A Mol tízmilliárdokat költ évente karbantartására, a mozdonyok felújítása több száz millió forintba kerül.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »