Megkezdődött a tüntetés Fico lakásánál

Megkezdődött a tüntetés Fico lakásánál

Néhány perccel 17:00 előtt elkezdődött Robert Fico lakása előtt az a tüntetés, amit a két legnagyobb ellenzéki párt, az SaS és az OĽaNO-NOVA szervezett meg, amiért Robert Kaliňák belügyminiszter leváltására a kormányfő annak ellenére sem hajlandó, hogy a rendőrség nyomozást indított vagyon elleni bűncselekmény vádjával Kaliňák és Počiatek ex-közlekedésügyi miniszter ellen.

 

Valószínűleg létrejötte óta a legnehezebb időszakát éli a meg a harmadik Fico-kormány, amit létrehozói a „folytonosság kormányaként“ emlegettek a választások után.

 

A legerősebb kormányzópárt, a Smer óriási nyomás alatt van nem csak az ellenzék részéről, de a közvélemény részéről is, hogy eltávolítsa a párt második emberét a belügyminiszter székből. Egyúttal a párton belül is klikkek alakultak ki – bár a párt maga egyhangúan állt ki a belügyminiszter mellett –, amelynek egyik pólusa Peter Pellegrini miniszterelnökhelyettes. Több politikus is, köztük a Sme rodina alelnöke, úgy gondolja, hogy elkezdődött a politikai csatározás Fico székéért.

 

Sieťben komoly válság alakult ki, miután a pártelnök, Radoslav Procházka leváltotta a párt alelnökét, Andrej Hrnčiart, mert a háta mögött szervezett találkozókat a Smerrel és a Most-Híddal.

 

Forrás: Aktuality.sk

 

“Hol van a karakter?”

 

Az eseményen való részvételt 3700 ember jelezte vissza a facebookon. Egyelőre nem lehet tudni, mennyien jelentek meg a tüntetésen, de jelenleg is folyamatosan érkeznek az érdeklődők. Matovič tübbszöür is megkérte a jelenlevőket, hogy húzódjanak összébb, mert nem férnek az újonnan jövők az egyébként nem túl nagy területen, ami a Bonaparte lakáskomplexum előtt rendelkezésükre áll.

 

A tüntetők között a szervezők piroslapokat osztottak szét, amelyek természetesen Robert Kaliňáknak szólnak.

 

Forrás: Aktuality.sk

 

Richard Sulík negyed hat körül nyitja meg a tüntetést. Bemutatja a piroslapot és felolvassa annak tartalmát. Beszéde közben megkérdezte,

 

„Hol van Bugár Béla, hol van a karakter?”. Az emberek azt skandálják: mondjon le, mondjon le.

 

Fél hat körül 1500 résztvevőt számoltak össze a szervezők.

 

Forrás: HNonline.sk

 

Cikkünket folyamatosan frissítjük.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »