Megkezdődött a pusztaszemesi gyilkossággal vádolt „férfiak” pere

Egy fiatalkorú “férfit” és felnőtt társát vádolja az ügyészség egy Pusztaszemesen lakó nyugdíjas francia állampolgár megölésével a Kaposvári Törvényszéken csütörtökön kezdődött büntetőperben. A CIGÁNY ÉS LIBERÁLIS JOGVÉDŐKNEK MEGINT CSAK NEM AKARÓDZIK MEGSZÓLALNI.

Magyar Menedék - Badiny

Vadócz Attila, a bíróság szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádlottjai a törvényszéken nem tettek vallomást, ugyanakkor fenntartották a nyomozás során tett vallomásukat.

Ebben egyikük elismerte a bűncselekményt, a másik azt mondta, lopni ment a sértetthez, tagadta ugyanakkor, hogy részt vett volna a megölésében – tette hozzá.

A vádirat szerint a két férfi tavaly június 30-án elhatározta: megöli a nyugdíjast és elveszi a pénzét. Aznap délután elbújtak a férfi házában, és amikor hazaért, rátámadtak. A sértettet sörösüveggel, mikrohullámú sütővel, székkel és a járóbotjával ütötték. Miután elvették húszezer forintját, hígítót locsoltak szét a magatehetetlen ember körül és azt meggyújtották.

A nyugdíjas a bántalmazás, az egész testére kiterjedő égési sérülések, valamint a füst belégzése miatt halt meg.

A per szakértők meghallgatásával pénteken folytatódik a Kaposvári Törvényszéken.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »