Megkezdődött a migránsokat gránáttal fenyegető férfi pere

Megkezdődött a migránsokat gránáttal fenyegető férfi pere

Megkezdődött annak a porschés férfinak a pere, aki tavaly ősszel menekülteket fenyegetett meg életveszélyesen a segítőikkel együtt. A bíró zárt tárgyalást rendelt el, mert a vádlott egy másik büntetőügy sértettje.

Tavaly szeptemberben a menekültek gyalog indultak el a Keleti pályaudvartól Ausztria felé. Az M1-es autópályán egy szlovák rendszámú Porschéból kiszállt egy férfi, majd nekitámadt annak a nőnek, aki kisgyermekes migránsoknak igyekezett segíteni. Azzal fenyegetőzött, hogy kézigránátot dob a kocsiba.

A porschés férfit a Demokratikus Koalíció feljelentette, majd három nappal később a terrorelhárítás elfogta. Azért a TEK-et küldték rá, mert fennállt a veszélye annak, hogy fegyver van nála. A rendőrség eredetileg garázdaság gyanújával nyomozott, de az eljárást bűncselekmény hiányában lezárták. Jogvédők tiltakozására az ügyészség a nyomozás folytatására utasította a rendőrséget – akkor már nem garázdaság, hanem közösség tagja elleni erőszak miatt. Az ügyész szerint a vádlott magából kikelve szidta a menekültek segítségére siető nőt.

„Amennyire tudta, az ajtót behúzta, így a vádlott keze beszorult. Sz. Attila a gépkocsi ajtaját rángatni kezdte, és kiabálta, hogy a harmadik országbeli migránsok szálljanak ki az autóból, és hogyha ezt nem teszik meg, akkor kézigránátot fog az autóba bedobni. A szabadon lévő kezével olyan mozdulatokat is tett. A ruházata bal zsebébe nyúlt, azt a látszatot keltve, mintha onnan akarná elővenni a gránátot” – mondta Erdélyi-Bedő Andrea ügyész.

A vádirat felolvasása után a bíró zárt tárgyalást rendelt el arra hivatkozva, hogy a vádlott egy fegyveres rablás áldozata. Az, hogy a két büntetőügy összefügg-e, és ha igen, hogyan, nem derült ki. Annyit tudni, hogy a porschés férfitól 50 és 500 millió forint közötti értéket raboltak el. A tárgyalóteremben rendőrök védték.

„Erre figyelemmel kérte az ügyvéd úr, hogy az ügyfele érdekében a bíróság rendelje el a zárt tárgyalást, mert azzal az üggyel összefüggésben ez mindenképp az érdekeit szolgálná” – mondta Somody Nóra ügyvéd.

A férfi, ha elítélik, letöltendő szabadságvesztést is kaphat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »