Megkezdődött a Közép-európai Keresztény Találkozó

Ünnepi istentisztelettel megkezdődött csütörtök este a Föld sója Közép-európai Keresztény Találkozó a budapesti Tüskecsarnokban. A négynapos ökumenikus rendezvény házigazdája idén a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE).

Gáncs Péter az MEE elnök-püspöke igehirdetésében hangsúlyozta: a Föld sója-találkozó középpontjában nem egy fűszer, hanem maga Jézus áll, aki “teremtő szavával sónak nevezi egykori és mai tanítványait”. Jézus szava – “Ti vagytok a Föld sója” – nem kívánság és nem is parancs, hanem ajándék, olyan “küldetés, amit betölthetünk, megélhetünk e néhány napban, és amit tovább is adhatunk” Európa különböző országaiba hazatérve – fogalmazott az evangélikus püspök.

Az idén tízedik alkalommal megrendezett ökumenikus találkozót először 1991-ben a kelet-németországi Görlitzben, legutóbb 2014-ben a lengyelországi Boroszlóban tartották meg. A négynapos rendezvényre Erdélyből, Lengyelországból, Szlovákiából, Németországból, Csehországból, Romániából, Ausztriából, Ukrajnából, Finnországból, Oroszországból, Fehéroroszországból és Amerikából is érkeztek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »