Megkezdődött a Fölszállott a páva balatoni tábora

Megkezdődött a Fölszállott a páva balatoni tábora

Mintegy négyszáz gyermek vesz részt a Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató műsor egyhetes balatoni táborában, amely hétfőn nyílt meg Balatonakarattyán.

Doncsev András, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kulturális főszerkesztője, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke beszédet mond az MTVA és a Hagyományok Háza Fölszállott a páva című televíziós népzenei és néptánc tehetségkutató versenyének balatonakarattyai felkészítő táborában 2016. július 18-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Doncsev András, a Médiaszolgáltatás-támogató és vagyonkezelő Alap (MTVA) kulturális főszerkesztője a tábort egy óriás társasjátékhoz hasonlította. Mint mondta, lesz győztes, aki majd megnyeri a műsort, de a lényeg az, hogy a fiatalok megmutassák tehetségüket és a táborból vagy majd a műsorból hazatérve terjesszék a magyar népi kultúrát.

Az MTVA és a Hagyományok Háza által meghirdetett Fölszállott a páva második gyermekévadának területi válogatói májusban és júniusban hét helyszínen zajlottak. Több mint kétezer gyermek állt a zsűri elé Kapuváron, Szarvason, Szekszárdon, Százhalombattán, Sátoraljaújhelyen, a felvidéki Zselízen és az erdélyi Nyárádszeredán.

 

MTI

The post Megkezdődött a Fölszállott a páva balatoni tábora appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »