Megkérdőjelezett közbiztonság Székelyudvarhelyen

Megkérdőjelezett közbiztonság Székelyudvarhelyen

A székelyudvarhelyi közbiztonság megerősítésére szólította fel Gálfi Árpád polgármestert a csütörtöki tanácsülésen Benedek Árpád Csaba, az RMDSZ-frakció vezetője. Benedek azt mondta, elfogadhatatlannak tartja a hétfőn történteket, amikor ifjabb és idősebb Pui Béla a városközpontban fényes nappal késsel fenyegetett meg egy helyi vállalkozót.

novemberi tanacsules-PA-1_bGálfi Árpád

Éppen ezért olyan intézkedéseket vár a polgármestertől, amelyekkel javítja a közbiztonságot, hangsúlyozta a tanácsos. Gálfi Árpád a felvetésre reagálva elmondta: szerdán az állami és a helyi rendőrség vezetőivel, valamint a fenyegetéssel gyanúsított személyeket szabadlábra helyező bírónővel is tárgyalt az ügyben. Fontosnak tartja, hogy tájékozódjék erről, ugyanis csak így tud hiteles információkat adni a városlakóknak.

„Ezután is ki fogok állni Székelyudvarhely lakosságáért, ahogyan korábban is tettem, a törvények betartása mellett” – fogalmazott az elöljáró. Ugyanakkor felkérte a lakosokat, tanúskodjanak a hasonló esetekben, hiszen csak így lehet megszüntetni az ilyen jellegű problémákat. Eközben a Székely Zsolda álnéven tevékenykedő Facebook-felhasználó újabb erőszakellenes felvonulást hirdetett a városban. A menetelés december 3-án 16 órakor kezdődik, a résztvevők a Bethlen negyedi parktól indulnak. Udvarhelyen tavaly több felvonulást is szerveztek a közbiztonság javítása érdekében.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »