Megkapják magukét a gyerekbántalmazók?

A baloldallal ellentétben a polgári kormány büntetőpolitikája nem huny szemet a gyermekek elleni bűncselekmények felett – reagálta csütörtökön a Fidesz-frakció a Demokratikus Koalíció (DK) és az Párbeszéd Magyarországért (PM) kijelentéseire.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A DK korábban egy közleményben azt követelte, hogy az emberi erőforrások miniszterétől, illetve tárcájától, hogy azonnal indítson vizsgálatot a gyermekotthonokban élők védelmében. A PM pedig azt követelte a fővárosi önkormányzattól, hogy azonnal nyújtson védelmet azoknak a gyermekeknek, akik a hírek szerint szexuális bántalmazásnak voltak kitéve egy gyermekotthonban.

A Fidesz közleményében az áll, hogy ugyanazok, akik ma üres politikai nyilatkozatokat tesznek, amikor cselekedni és dönteni kellett Magyarország új büntető törvénykönyvéről, akkor a bűnözők oldalára álltak.

A baloldal képviselői ugyanis nem szavazták meg a gyermekek kiemeltebb védelmét és a gyermekek ellen szexuális bűncselekmények szigorúbb büntetését célzó új büntető törvénykönyvet.

A kormánypárti frakció üdvözli, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a rendőrség azonnal vizsgálni kezdte a nevelőotthonról szóló híreket, és ha bebizonyosodik, hogy gyermekeket zaklattak, akkor a bűnözőknek a börtönben a helye – hangsúlyozták.

A Bors szerdán számolt be arról, hogy jogvédők és hozzátartozók szerint egy – a cikkben meg nem nevezett – magyarországi nevelőotthonban a nevelők édességért, zsebpénzért, kimenőért cserébe szexet kértek a rájuk bízott kiskorú gyerekektől. Jogvédőknek 15 fiatal mert vallomást tenni, ezekben az is szerepel, hogy az egyik lány teherbe esett az intézmény egyik nevelőjétől és meg is szülte a babát – írta a Bors.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben, valamint tájékoztatást kért a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól.

Hunhír.info – MTI


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »