Megjelent a 2020-as Nagy Magyarország Anno naptár

Számos erdélyi helyszín szerepel az új Nagy Magyarország Anno falinaptárban. A kiadványban felnagyított régi képeslapok, valamint magyar és angol nyelvű ismeretterjesztő írások röpítenek vissza a történelmi Magyarországra.

Megjelent a 2020-as Nagy Magyarország Anno naptár

Mivel az elkövetkező év a trianoni diktátum és a második bécsi döntés kerek évfordulóiról is szól, ezért különösen szívhez szólónak és jövőbe mutatónak ígérkezik a mostani naptár.

Hírdetés

A friss Nagy Magyarország Anno címlapján egy nagyszalontai felvétel látható arról a napról, amikor díszkapuval várták a bevonuló magyar honvédeket Arany János városában, de időutazást tehetünk az ódon Kolozsvárra, Csíksomlyóra, Torockószentgyörgy várához és Marosvásárhelyre, valamint az Ausztriához került Boldogasszonyra is.

Sétálhatunk egy nagyot lélekben a régi Rimaszombat, Pozsony, Munkács és az épphogy csak a trianoni határon belül maradt Balassagyarmat utcáin is. Budapest, a magyar székesfőváros sem hiányozhat a sorból, ahogy mesterien kiépített tengeri kikötőnk, Fiume sem. Az a kor ez, amikor amikor a Téry menedékház előtt még magyar lobogó lengett a Magas-Tátra csúcsai alatt.

A kiadvány megtalálható a könyvesboltokban Erdély szerte. (közlemény)


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »