Mégis õrizetbe vették Nagybánya polgármesterét

Habár kora este még szelfivideóval bizonygatta Cătălin Cherecheş nagybányai polgármester, hogy nem vette őrizetbe a korrupcióellenes ügyészség, a DNA honlapján később megjelent közlemény szerint mégiscsak ez történt.

A DNA kedden csúszópénz elfogadása közben érte tetten Cherecheşt a polgármesteri hivatalban. A közlemény – a korábbival ellentétben – nevén nevezi a polgármestert, akinél 30 ezer lejt találtak.

Cherecheşt a DNA folytatólagosan elkövetett csúszópénz-elfogadással gyanúsítja, és a közlemény szerint az a személy jelentette fel, akitől csúszópénzt követelt a nagybányai futballklub (FCM Nagybánya) támogatásáért cserébe, illetve vezetői tisztséget ajánlott fel neki a klubon belül. Utóbbit a feljelentő el is fogadta.

Április 14-én a városvezető azt követelte, hogy a támogatásból 400 ezer lejt juttassanak vissza neki csúszópénz gyanánt, és ez az összeg a korábbi támogatásnak több mint felét tette ki. Ezután csapott le rá a korrupcióellenes ügyészség.

A DNA szerdán a polgármester előzetes letartóztatásba helyezését fogja kérvényezni.

Cherecheş ellen már zajlik egy bűnvádi eljárás, amelyben a városi női kézilabdacsapat támogatásával kapcsolatban hivatali visszaéléssel, hivatali visszaélésben való bűnrészességgel, okirathamisításban, illetve adócsalásban való bűnrészességgel vádolják.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »