Mégis kötelező a holokausztképzés a Pázmányon…

Ahogyan várható volt – tehetnők hozzá. Nem, persze, illesse tisztelet a kivételeket, mindazon hallgatókat, akik nem ezt akarták. Nem ismétlem meg mindazt, amit ezzel kapcsolatban csak magam is írtam eleddig. Csupán szomorúan konstatálom, hogy ismét a megrendelők maradtak nyeregben.

Magyar Menedék - Badiny

Korábban volt a nevezett egyetemen egy kurzus „Bevezetés a katolikus hit rendszerébe” címmel. Mondjuk az minden volt, csak éppen az nem, amit a cím sugallt, de ezt most hagyjuk. Maradjunk a mánál! Szuromi Szabolcs rektor szerint a holokausztképzés nem más, mint ennek a folytatása.

„A pázmányos diploma megszerzéséhez szeptembertől kötelezően el kell végezni egy féléves tantárgyat A holokauszt és emlékezete címmel” – jelentette be Szuromi Ilan Morral, Izrael budapesti nagykövetével tartott közös sajtótájékoztatóján.

Nos, tájékoztatásul: e tárgy már ettől a tanévtől kötelező volt a piliscsabai intézményben. Kérdezem erre való tekintettel, vajon mégis hol voltak, vagy hol vannak most a nagy „népem-nemzetem-hazám” fedőnevű tábor hivatalos politikusai – parlamenten belül és kívül? Mert valahogy nem nagyon hallottam a napokban, hogy határozottan tiltakoznának e tantárgy további oktatása ellen. Vagy a fennen emlegette „radikalizmus” csak addig tart, amúgy nem kell a háttérhatalom fedőnéven emlegetett struktúrát megsérteni, cserébe a parlamenti stallumokért?

Persze elárulok valamit. Ezt olyan valaki kérdezi, aki, Istennek hála, nem tagja egyetlen „honmentő” hazai pártnak vagy mozgalomnak sem. Igaz, volt valaha ilyen – macskaköröm nélkül ilyen –, de azt már régen betiltották. Mi van hátra ilyenkor hát? Lehet keresni a nyomozást, mikor, melyik volt az…


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »