Mégis felmentették Czeglédy Csabát

Mégsem maradt a szombathelyi Haladás Sportkomplexum felügyelőbizottságának elnöke a költségvetési csalás gyanújával három hónapja előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba, ugyanis csütörtökön késő este a városi önkormányzat közgyűlésének zárt ülésén újra napirendre tűzték az ügyet és a korábbival ellentétes döntést hozott a képviselőtestület – tájékoztatta Lendvai Ferenc, a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője az MTI-t a döntés után.

Elmondta, a szabályok lehetőséget adnak arra, hogy újra visszavegyék a már egyszer leszavazott napirendet, ebben az esetben ez történt.

Hozzáfűzte: Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester az előző döntésnél egyszerre szavaztatott a visszahívásról és a felügyelőbizottságba delegálandó jelöltekről, de egyik jelölt sem kapta meg a szükséges többséget, így a visszahívást is tartalmazó javaslat egésze sem.

“Másodszorra viszont a polgármester külön tette fel a Czeglédy Csaba visszahívásáról szóló határozati javaslatot, ami már megkapta a többséget” – mondta.

Lendvai Ferenc közölte azt is: mivel új tagot továbbra sem sikerült delegálni a felügyelőbizottságba, úgy döntöttek, hogy a jövő héten rendkívüli közgyűlést tartanak.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »