Megírták! Náciként, rasszistaként, breivikistaként mészárolt a müncheni perzsa

Egy német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szerint a müncheni mészáros  szélsőjobboldali, rasszista emberként lövöldözött és lőtte fejbe magát, nem pedig iszlamista dzsihadistaként.

Az elkövető a környezetében élők tanúvallomásaira hivatkozik a lap, amikor arról ír, hogy

a 18 éves megtiszteltetésként tartotta számon, hogy születésnapja egybeesik Adolf Hitler születésnapjával

és büszke volt arra, hogy irániként és németként “árja” – írta a FAZ, rámutatva, hogy az árja-kultusz szerint Irán az árják hazája.

A lap szerint az elkövető gyűlölte a törököket és az arabokat, és a felsőbbrendűség érzése töltötte el velük szemben. A nyomozók ezért abból a feltételezésből indulnak ki, hogy célzottan gyilkolhatott külföldi származású embereket, német-iráni kettős állampolgár valamennyi áldozata bevándorló hátterű.

Többnyire kiskorúakat lőtt agyon, köztük egy 15 éves magyar fiút. A lap szerint a feltevés mellett szól, hogy sokkal több embert is megölhetett volna, mert 300 lövedék volt nála. Szélsőjobboldali, rasszista beállítottságra utal egy, a vérengzés közben folytatott szóváltásról készített videofelvétel is, amelyen hallható, hogy szidalmazza a törököket és hangsúlyozza, hogy Németországban született és német. A nyomozás során azt is megállapították, hogy a müncheni lövöldöző 

tudatosan a norvég Anders Behring Breivik vérengzésének ötödik évfordulójára időzítette tettét.

A 77 halálos áldozatot követelő utoyai mészárlás és oslói pokolgépes robbantás szélsőjobboldali elkövetője volt a példaképe – írta a FAZ.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »