Megint lincselni akartak a cigányok

Első tárgyalási napját tartja kedden a Miskolci Törvényszék egy háromfős cigány banda ügyében, akik 2015 szeptemberében Sóstófalván brutálisan összevertek egy autóst, maradandó fogyatékosságot okozva neki. Emberölés kísérletével vádolják őket.

A kocsit az éjszaka közepén állították meg, miközben a sofőr körülbelül 20 kilométer per órával haladt. Éppen lassított, mert egy kereszteződés közelébe ért. Egyszer csak kiugrott elé egy “kamasz” – a harmadrendű vádlott – egy oszlop mögül. Az autós időben észrevette és le tudott fékezni, két-három méterre állt meg a fiataltól.

A “tini” az út közepén maradt, és nevetve hadonászott. A sofőr kiszállt, a kamasz ezután visszaszaladt az oszlop mögé. Ekkor ért oda két “társa”, az első- és a másodrendű vádlott, akik minden ok nélkül nekiestek a sofőrnek. Árokba lökték és bántalmazták, koponyacsonttörést, orrcsonttörést, fejsérülést okoztak neki – egyebek mellett.
Az autós barátnője is a helyszínen volt, ő próbált segíteni neki, de rátámadt a cigány banda többi – máig ismeretlen – tagja.

Az őrizetlenül hagyott kocsiból ezután a harmadrendű vádlott elvette az értékeket.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »