Megint lehazugozta a kormányt az MSZP

Megint lehazugozta a kormányt az MSZP

Olvassa el a Hír TV oldalán, miről vitatkoztak ma a képviselők a Parlamentben!

Hazudik a kormány, amikor arról beszél, hogy hat év alatt felére csökkent Magyarországon a hátrányos helyzetű gyermekek száma – mondta napirend előtti felszólalásában Bangóné Borbély Ildikó. A szocialista képviselő szerint nem a szegénység, hanem a hátrányos helyzet definíciója változott. Bangóné arra emlékeztetett, hogy Magyarországon ma minden második, 7 évesnél fiatalabb gyerek szegénységben nő fel. „Közben Lázár János azzal fenyegeti a szegénységben élő családokat, hogy majd a menekültek miatt majd még a segélyeket is el fogják venni, mintha egyébként ezt nem tették volna már meg. Hiszen tavaly szüntette meg a kormány a lakásfenntartási támogatást, a rendszeres szociális segélyt, az óvodáztatási támogatást és az összes méltányossági ellátást. Négy évvel ezelőtt 28 500 forintos segélyt 22 800 forintra csökkentették. A közmunkáért ma kevesebb pénzt járt, mint 2009-ben” – mondta el a képviselő.

„Nincs joga Bangónénak a kormány családpolitikáját kritizálni, mivel a 2004-es népszavazáson a kettős állampolgárság ellen kampányolt” – így reagált Rétvári Bence. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azt is mondta: Magyarország az OECD átlagnál többet, a GDP 4,3 százalékát költi a családok támogatására és ez az összeg jövőre is emelkedni fog.„Mi a családok jövőjét Magyarországon egy bővülő társadalomra építjük. De akkor, amikor ön ezelőtt jó pár évvel a saját nevét, a saját arcát adta ahhoz, hogy magyar családok magyar családokat utasítsanak el, ezek után azt hiszem, önnek ilyen felszólalási joga nem nagyon van” – tette hozzá Rétvári Bence.

A kormány gazdaságpolitikáját kritizálta az LMP nemrég kinevezett frakcióvezetője. Schmuck Erzsébet szerint a Standard & Poor’s felminősítése nem jelenti azt, hogy stabil lábakon állna a magyar gazdaság, és jobb lesz a magyar embereknek. Hozzátette: a felminősítés a kedvező nemzetközi környezetnek köszönhető, erre azonban nem lehet alapozni. A képviselő napirend előtti felszólalásában elmondta: a vidék leszakad, az emberek külföldre mennek dolgozni és most már nemcsak a szakképzett, de a szakképzetlen munkaerőből is hiány van. E hiánynak okaként a kivándorlást, a közmunkát és az oktatásból kivont forrásokat nevezte meg. Schmuck Erzsébet bírálta azt is, hogy a társadalom 41,5 százaléka a létminimum alatt él, a kormány egykulcsos adórendszere pedig csak a felső rétegeket támogatja. Az LMP a megoldást az elvándorlás megállításában, a bérek emelésében és az oktatás forrásainak biztosításában látja.

Az ellenzéki párt felszólalására Tállai András reagált. Véleménye szerint az LMP nemcsak a kormánynak nem hisz, de kétségbe vonja a Standard & Poor’s, az Európai Unió és az OECD Magyarországgal kapcsolatos álláspontját is. Tállai ismertette: Magyarországon csökkent a költségvetési hiány, kikerültünk a túlzott deficit alól, megszűnt az infláció, nagymértékben csökkent a munkanélküliség, javult a gazdaság, nőttek a bérek és javult az ország teljesítménye.

Csenger-Zalán Zsolt, a Fidesz-frakció képviselője Angela Merkel pártjának gyenge szereplése kapcsán arról beszélt, hogy nem működik a menekültek integrálása sem Németországban, sem Európában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »