Megint ítélet született egy volt fideszes ellen

A Kazincbarcikai Járásbíróság első fokon elítélte Daher Pierre volt fideszes képviselőt, kórházigazgatót, testi sértés és rágalmazás miatt egy év próbára bocsátással.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Az ügy még Daher Pierre képviselősége idején, 2013 tavaszán kezdődött, amikor bántalmazta a kórházában kezelt egyik beteget, aki arról érdeklődött, hogy igaz-e a kazincbarcikai belgyógyászat bezárásának híre. Válasz helyett tűrhetetlen hangnemben kiabálni kezdett vele, és megpróbálta durván kitessékelni az irodájából, miközben két kézzel szorongatta és tekergette a karját. Az esetről hangfelvétel is készült.

A Jobbik már ekkor felszólította Daher Pierre-t, hogy mondjon le képviselői mandátumáról, de ezt ő nem tette meg.

A Miskolci Törvényszék a Debreceni Ítélőtábla által helybenhagyott határozatban kötelezte. Daher Pierre-t, hogy kérjen bocsánatot a sértettől, majd a Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Etikai Bizottsága marasztalta el, mert megsértette titoktartási kötelezettségét.

A Fidesz csontvázai folyamatosan hullanak ki a szekrényből, elég csak a gyilkos dunaújvárosi képviselőre, vagy az offshore-lovagokra gondolni. Látva a mindent elárasztó korrupciót, naiv dolog lenne azt feltételezni, hogy csak a volt Fidesz-tagok fején lehet vaj, ezért a Jobbik többször is kezdeményezte parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, ami eddig süket fülekre talált.

Véleményem szerint Daher Pierre-nek ilyen elmarasztaló ítéletek után, nem szabad vezető tisztséget betöltenie egyetlen kórház élén sem.

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »