Megint gyerekekkel végeztettek ki foglyokat a dzsihadisták Szíriában

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet olyan videót tett közzé szombaton, amelyen öt gyerek – köztük állítólag egy „brit” kisfiú – foglyokat végez ki Szíriában.

A kilencperces felvétel állítólag nemrégiben készült az IÁ „kalifátusának” fővárosában, a szíriai Rakkában. A videóból ítélve a fiúk 10-13 évesek lehetnek, és egyikük szemlátomást fehérbőrű, kék szemű, a képaláírás szerint Abu Adullah al-Britaninak hívják, vagyis „brit”.

A hátborzongató felvételen a gyerekek főbe lőnek öt térdelő, narancsszínű zubbonyt viselő, leborotvált fejű férfit, fogságba ejtett kurd harcosokat. A gyerekek terepszínű katonai egyenruhát viselnek, és pisztollyal végzik ki áldozataikat. Az egyik fiú – a felirat szerint Abu al-Bara al-Tuniszi, vagyis tunéziai – arabul szónokol a felvételen, újabb erőszakcselekményekkel fenyegetőzik, és azt mondja, hogy csak most kezdődik a kurdok elleni harc. A nevükből ítélve a másik három fiú egyiptomi, kurd és üzbég. Más forrásból nem lehet megerősíteni, hogy az öt gyerek egyike valóban brit.

A londoni külügyminisztérium nem kommentálta a BBC és más brit sajtóorgánumok által közzétett felvételt. Gyerekek egyre gyakrabban szerepelnek az IÁ propaganda felvételein, amelyekkel a terroristák azt akarják világgá kürtölni, hogy már nevelik dzsihádra (szent háborúra) a harcosok újabb generációját. (MTI nyomán)

Forrás: https://kuruc.info/r/4/163073/

sokkaljobb-kommentár: Volt az egyik dokumentumfilmes csatornán egy felvétel arról, hogy Nagy-Britanniában egy idős férfi zokog. Elmondta, hogy a lánya elvált és elhagyta Nagy-Britanniát. A bácsi felismerte az egyik kisfiúban az unokáját. Pletykából hallotta, hogy a lánya az Iszlám Állam szolgálatába állt, de nem gondolta volna, hogy ennyire aljas, hogy odaviszi a kisfiút is.

Az Iszlám Állam alapítóit Szaúd-arábiai börtönök halálsorairól (több mint ezret) engedték ki. Az ablakokból elég sok lefejezést láthattak, de az ő lefejezésük elmaradt. Átdobták őket Szíriában szír ellenzéknek. Nemsokára már elszabadult hajóágyúk lettek, és felvették az Iszlám Állam nevet. Amennyiben nem kapnának valahonnan fegyver-, élelem és főként ivóvíz utánpótlást (45-50 fokos a hőség!), már maguktól kimúltak volna. A törökökkel nagyokat üzleteltek, és valószínűleg most is üzletelnek. Egy haditudósítóként a világot járó újságíró szerint könnyen lehet, hogy az IÁ elleni harc akár 15 évig is eltart, és egyáltalán nem biztos, hogy a fehér ember győzelmével ér véget!

Békéscsaba, 2016. augusztus 28.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Az ISIS (Iszlám Állam) barátaink és szövetségeseink finanszírozása révén indult el.” (General Wesley Clark, volt NATO tábornok)

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »