Megint bontják a rendet a migránsok Kiskunhalason

Ismét csoportokba verődve tiltakoznak a migránsok Kiskunhalason; a Bács-Kiskun megyei befogadóközpontnál továbbra is fokozott a rendőri jelenlét – számolt be az M1 aktuális csatorna Híradója csütörtökön.

A kép illusztráció / forrás: nethir.com

Az M1 tudósítója a helyszínről nyilatkozva azt mondta: a migránsok a szerdaihoz hasonlóan ismét a “freedom” (szabadság) szót skandálták, három szószóló pedig beszédeket intézett hozzájuk, amellyel tovább fokozták az indulatokat. A tudósító felidézte, zsinórban ez a harmadik nap, hogy valamilyen atrocitás történik a kiskunhalasi táborban. Kedden az egyik afgán migráns egy másik társa füléből kiharapott egy darabot. Szerdán a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy az ötszáz menekültügyi őrizetes közül mintegy háromszáz fogalmazott meg követeléseket, “a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolva”.

Három választott szószólójuk közül egy szíriai férfi petíciót juttatott el a menekültügyi hatósághoz, majd arra szólította fel az egybeverődött illegális bevándorlókat, hogy induljanak el Budapestre. A szabályozott napirend szerda estére állt helyre a központban.

A kora esti Híradóban az M1 tudósítója arról számolt be, hogy nem megerősített információk szerint a migránsok fő szószolója egy 51 éves, magát szírnek valló állampolgár, felesége és hét gyermeke Németországban van. Arról is beszámolt, hogy információik szerint szerdán a migránsok elutasították az ebédet, majd a vacsorát is, utóbbit azzal az indokkal, hogy romlott. Miután az intézmény egyik osztályvezetője előttük evett a kacsamájas pástétomból, utána kezdtek csak el enni.

 

MTI

The post Megint bontják a rendet a migránsok Kiskunhalason appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »