Megint balhéztak a szurkolók

Megint balhéztak a szurkolók

Ismét balhéztak az orosz szurkolók. Ezúttal Lille-ben támadtak neki az angol drukkereknek. Kedden az európai szövetség etikai bizottsága szurkolóinak viselkedése miatt az orosz válogatottat felfüggesztett kizárással, az orosz szövetséget pedig 150 ezer euróra büntette. Az UEFA döntése szerint az orosz válogatottat azonnali hatállyal kizárják a kontinenstornáról, ha drukkerei még egyszer botrányt okoznak valamelyik városban vagy stadionban. Párizs után Lille városában sem lehet üveges és dobozos alkoholt venni.

A helyi önkormányzat képviselője szerint 4000 biztonsági ember vigyázza a rendet a következő napokban.

„A nord-pas-de-calais-i térségekben tíz készenléti rendőri egység lesz a korábbi nyolc helyett, további két fegyveres rendőrszázad, amivel összességében tizenkét századnyi rendőr teljesít majd szolgálatot. Ez segít abban, hogy biztosítsuk a megerősített biztonságot nemcsak a belvárosban, különösen a szurkolói zónában, de a stadionban is. Ez a megnövelt létszám segít abban is, hogy felgyorsítsuk az ellenőrzést a határszakaszon és az autópálya-kapuknál” – fogalmazott Michel Lalande helyi önkormányzati képviselő.

A szurkolók érkezésekor rendőrök százai lepték el Lille utcáit, ennek ellenére sikerült az orosz és a brit drukkereknek összecsapniuk egymással. Az oroszok a Szlovákia elleni mérkőzés miatt érkeztek Lille-be, a britek viszont Lensban játszanak Wales ellen. A két város mindössze 28 kilométerre van egymástól. A brit szurkolókat, akik egy kocsmában gyülekeztek, az oroszok kezdték provokálni. A központi pályaudvar melletti ivóból az angol szurkolók székekkel dobolták az oroszokat. Csak a hatóságok megjelenésekor hagyták abba. 

Átmenetileg állt csak helyre a nyugalom. Szerdára virradóra ugyanis újra összecsaptak az orosz és a brit szurkolók. Az összecsapásokat a rendőrség oszlatta fel. Kedden az európai szövetség etikai bizottsága szurkolóinak viselkedése miatt az orosz válogatottat felfüggesztett kizárással, az orosz szövetséget pedig 150 ezer euróra büntette. Az UEFA döntése szerint az orosz válogatottat azonnali hatállyal kizárják a kontinenstornáról, ha drukkerei még egyszer botrányt okoznak valamelyik városban vagy stadionban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »