Megindultak a migránsok a magyar határ felé, de a hideg miatt végül visszafordultak

Megindultak a migránsok a magyar határ felé, de a hideg miatt végül visszafordultak

MTI nyomán

Úgy gondolták, hogy a magyar határig tartó mintegy 200 kilométert gyalog fogják megtenni. A szerb hatóságok sem voltak elragadtatva az ötlettől, elfogadhatatlannak tartják ugyanis, hogy érvényes dokumentumok nélkül sétálgassanak Szerbia területén. A 300, fiatal férfiból álló csoport, szerb beszámolók szerint gorombán viselkedett, a kiosztott élelmiszert pedig eldobálták.

Negyven kilométert gyalogoltak Belgrádból, ám az esőzések, a hideg és a fáradtság miatt feladták a magyar határ felé való gyaloglást a kedden útra kelt migránsok, így a hatóságok autóbuszokkal szállították őket vissza a szerb fővárosba szerdán.

A mintegy 300 fiatal férfi kedd délelőtt indult el a belgrádi autóbusz-pályaudvarról a 200 kilométerre fekvő szerb-magyar határ felé. A migránsok a magyar határ megnyitását követelő, kézzel írt papírlapokat lengettek. A megterhelő gyaloglás miatt azonban csak egy körülbelül 50 fős csoport tartott ki éjszakáig. Ők a vajdasági India (Indjija) egyik benzinkútján töltötték az éjszakát, a többiek visszaindultak a szerb fővárosba, illetve néhányan taxival folytatták az utat.

„Elfogadhatatlan, hogy gorombáskodnak és eldobálják az élelmiszert”

Ivan Gerginov, a szerb menekültügyi főbiztosság munkatársa a sajtónak reggel elmondta: a migránsok nem akarják folytatni a gyaloglást, hanem autóbuszt kértek, amely Szabadkára szállítaná őket. Ebben azonban a főbiztosság nem segít nekik, mert Magyarország félreérthetné a szándékukat. Szerinte a férfiak a gyaloglással csak rontanak a helyzetükön, hiszen nem is tehetnék meg, hogy dokumentumok nélkül sétáljanak Szerbia területén. Hozzátette: az is elfogadhatatlan, hogy gorombáskodnak és eldobálják a kapott élelmiszert.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »