Meghalna a 145 éves indonéziai férfi

Meghalna a 145 éves indonéziai férfi

„A türelem a hosszú élet titka” – állítja az a 145 éves indonéziai férfi, aki, saját bevallása szerint, már csak az elmúlásra készül. 

Mbah-Gotho-up-to-145_b

A Jáva szigeten élő Mbah Gotho személyi igazolványa szerint 1870. december 31-én született – írta tegnap a Hotnews.ro hírportál. A helyi népesség-nyilvántartó hivatal jóváhagyta az adatokat, viszont ahhoz, hogy Mbah Gothót tekintsék a leghosszabb életű embernek, egy független forrásnak is ellenőriznie kell az iratot. Az idős férfi eltemette tíz testvé­rét, négy feleségét és gyerekeit is. A legközelebbi, életben levő rokonai az unokái, dédunokái és ükunokái.

„Nagytatám már 122 éves kora óta készül meghalni, akkor megvette a sírhelyet és a sírkövet is, szeretne már a gyerekei mellett lenni a temetőben” – mesélte az egyik unoka. A családta­gok szerint Mbah Gotho az elmúlt időkben rádióhallgatással tölti az idejét, mert a meggyengült látása miatt már nem nézheti a televíziót. Az utóbbi három hónapban annyira megromlott az egészségi állapota, hogy az étkezésben és tisztálkodásban is az unokák segítségére szorul.

A népesség-nyilvántartó hivatal képviselője szerint Mbah Gotho addig nem kerülhet a rekordok könyvébe, amíg a személyi igazolványát nem ellenőrzi egy független forrás. A leghosszabb életű ember jelenleg hivatalosan a francia Jeanne Calment, aki 1997-ben, 122 éves korában halt meg.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »