Meggyilkolták a pakisztáni közösségi média egyik sztárját

A közösségi média felháborodott a híren, hogy a pakisztáni virtuális világ egyik híressége, Qandeel Balochot bátyja megölte. Vélhetően becsületgyilkosságról van szó.

 

A 26 éves híresség a közelmúltban amiatt váltotta ki a konzervatívok haragját, hogy pakisztáni mércével „helytelen” képeket töltött fel magáról a világhálóra, az egyik fotón egy muzulmán pappal pózol.

 

A rendőrség szerint a fiatal nőt megfojtották. Pakisztánban az úgynevezett becsületgyilkosságok gyakorinak minősülnek. Ha egy családtag (elsősorban nők) „megbecstelenítik” a családot, akkor a családtagok megbüntetik. A büntetés pedig halálos is lehet.

 

Évente több száz becsületgyilkosság történik Pakisztánban. Volt, hogy az áldozatok életkora nem érte el a 16 évet. Egy alkalommal egy falucska elöljárója halálra égetett egy kamaszlányt, mert az el akart szökni barátjával. Nemrég egy nőt és fiát azért vették őrizetbe, mert békülés szándékával hazacsalták a nő lányát, aki titokban ment férjhez. A családtagok végül kegyetlenül megkínozta, majd megfojtotta a fiatal nőt.

 

A kép egy videofelvételből való, ami megbotránkoztatta a pakisztáni konzervatívokat. Valószínű, hogy ez volt a gyilkosság indítéka. Forrás: BBC.com

 

Pózolás egy muzulmán pappal. Forrás: BBC.com

 

BBC.com

Nyitókép: BBC.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »