Meggyilkolta az ügysészség szerint az őt befogadó dajkát a néger – a német rendőrség már ismerte, mint erőszaktevőt

Meggyilkolta az ügysészség szerint az őt befogadó dajkát a néger – a német rendőrség már ismerte, mint erőszaktevőt

Letartóztattak egy illegális bevándorlót egy amerikai dajka meggyilkolásáért, aki befogadta őt. A 24 éves gambiait már körözte a rendőrség a 25 éves amerikai Lauren Mann múlt hónapban bekövetkezett halála óta. A svájci Bern városában tartóztatták le, egy "menekült"központban, miután bemérték mobiltelefonját.

A letartóztatás helyszíne azt feltételezi, hogy a menekültügyi rendszert akarta használni annak elkerülésére, hogy visszaküldjék országába. Az osztrák ügyészek csak Abdou I.-ként nevezték meg, mert a vádlottak vezetékneveit addig nem lehet leközölni, amíg el nem ítélik őket. Nem közöltek róla képet a hatóságok számára egyik országban sem. Az osztrák Krone beszámolója szerint a rendőrség már ismerte az elkövetőt egy fiatalkorú lány megerőszakolása miatt Németországban.

Az eset minden bizonnyal felerősíti a bevándorlók okozta szexuális jellegű bűntények hulláma miatt Európa-szerte növekvő aggodalmakat -, bár Abdou I. Nyugat-Afrikából származik, nem a Közel-Keletről, ahonnan a jelenleg érkezők legtöbbje. Az osztrák hatóságoknak most kérelmezniük kell a svájci hatóságoktól az elkövető kiadatását.

Nina Bussek, osztrák államügyész elmondta a Daily Mail Online-nak:

Egy gyanúsítottat letartóztattak Svájcban. Nem adhatunk ennél több információt jelenleg. A letartóztatást konkrét bizonyíték támasztotta alá, de nem mondhatom el, mi ez a bizonyíték, mert ez egy jelenleg is zajló nyomozás része, és így nem nyilvános. Benyújtottunk egy kiadatási kérelmet a bécsi bírósághoz. Hogy ők nyújtottak-e be formális kérelmet a svájci hatóságok részére, nem tudom, de a kérelmet a mi hivatalunk azért nyújtotta be, hogy a gyanúsítottat az osztrák hatóságoknak adják át.

Hírdetés

Az áldozat mostohabátyja elmondta a Daily Mail Online-nak, hogy a dajka "soha" nem ment volna bele ilyesmibe. "Ismertem Laurent, és ő nem ilyen volt", mondta. "Sose tett volna ilyesmit. Egyszerűen nem olyan volt a személyisége. Sok valótlan dolgot írnak róla, és ez nincs rendben." Ahelyett, hogy a halálán keseregne, Doutis azt mondja, inkább úgy emlékszik rá, mint "briliáns és gyönyörű". "Szörnyű ami vele történt", tette hozzá. "Nagyon felkavart minket. Nagyon izgatott volt amiatt, hogy Európában élhet – mindig szeretett volna odaköltözni. Ez egy nagyon nehéz időszak nekünk."

A Wiender utcai szomszédok is kételkedtek az elméletben, és hangsúlyozták, hogy Lauren egy "nagyon aranyos lány volt" és "ideális albérlő". Az elméletet a Coloradói Egyetemen végzett áldozat bécsi barátai is kétséggel fogadták.

Január 25-én kezdtek aggódni érte, mikor nem jelent meg dajkaként Michael és Verena Jaschke-Kuen otthonánál. Mialatt Kuen értesítette a hatóságokat, felesége a közösségi médiumokban kezdett kutatni a 25 éves áldozat után. Egy Facebook-bejegyzésben hétfőn így írt:

Lauren nem jelent meg dolgozni ma minden bejelentés nélkül és telefonja nem elérhető. Ez még soha nem fordult elő, és ezért aggódunk miatta. Hallott felőle valaki, vagy látta a mai napon? … és Lauren, kérlek hívj minket, ha látod ezt. Köszönöm!

Lauren meggyilkolását a hétvégére teszik, és január 26-án fedezték fel a lakásán egy fejére helyezett pulóverrel. Mann 550 eurót fizetett havonta a lakásért. Egyike volt a ház azon pár albérlőjének, aki nem volt a tulajdonos barátja, egy egyetemista baráttól vette át a lakást, aki egy bécsi görög diplomata lánya. Mann a Bécsi Egyetemen tanult 2014 októbere óta.

Jó tanuló volt, a három kurzuson, melyeket befejezett, a legjobb eredményeket érte el. Dajkamunkája azt jelentette, hogy részidőben tanult csak. Colorádóban Mann zongorázni és franciául tanult mielőtt Európába költözött, hogy németül tanuljon Bécsben. A 25 éves áldozat úgy jellemezte magát, mint mohó, olvasó és a művészetek, irodalom és zene szerelmese. (Ennek ellenére a liberális agymosás megtette hatását, és öngyilkos butaságot követett el a négerdédelgetéssel a lány – a szerk.)

(Kuruc.info – Daily Mail nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »