Megfogyatkozott polgári oldal

A Magyar Polgári Párt Háromszéken húsz településen és a megyei tanácsba indít jelölteket a júniusi önkormányzati választásokon, összesen több mint 200 jelöltjük van, hét közigazgatási egységben a polgármesteri tisztséget is megpályázzák – jelentette be Kulcsár-Terza József megyei elnök.

Kulcsár-Terza kifejtette, az MPP a magyar lelkiismeret pártja, képviselőik nemcsak a valódi versenyt és a választás szabadságát, de az együttműködés lehetőségét is megteremtették az erdélyi magyar politikában.

A városok közül Kézdivásárhelyen és Kovásznán lesz polgármesterjelöltjük, Szigethy Kálmán, illetve Fülöp Csaba. Zabolán Fejér Levente, Gelencén Cseh József, Málnáson Szotyori Angéla, Sepsibükszádon Gál Csaba, Illye­falván Benkő Árpád pályázza meg a községvezetői tisztséget az MPP színeiben, Vargyason Sütő Levente függetlent támogatják. Önálló listával 17 helyen indulnak, három községben az RMDSZ-listán szerepelnek jelöltjeik. Bár megtehették volna, Sepsikőröspatakon, Zágonban és Nagyborosnyón nem állítottak össze önkormányzati képviselői listát sem, így kívánják segíteni az RMDSZ-es magyar polgármesterjelölt győzelmét a román jelölttel szemben, „úgy döntöttünk, egészségesebb, ha listát sem állítunk” – magyarázta Kulcsár-Terza.

Sepsiszentgyörgyön Bedő Zoltán visszalépett, miután lehetővé vált Antal Árpád indulása, mint fogalmazott, jó polgármesternek tartják az RMDSZ színeiben induló jelenlegi városvezetőt, folytatnia kell megkezdett munkáját, és egy nappal korábban vázolt terveivel is egyetértenek. Bedő kiemelte, az MPP listája is az összefogásé, az első tíz helyen öt civil szerepel (elsősorban a Magyarság megmaradásáért mozgalom tagjai).


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »