Megérkezett Rióba a legnagyobb magyar csapat

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban megérkezett Rióba, a XXXI. Olimpiai Játékok helyszínére az a 83 sportolóból álló magyar csapatrész, mely szombat délben indult el a Liszt Ferenc repülőtérről a történelminek számító – a Budapest–Rio útvonalon első ízben közlekedő – csarterjárattal.

Rio: melyik magyar mikor látható?

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának beszámolója szerint ezúttal két-két ökölvívó, szörföző és vívó, három-három asztaliteniszező, evezős és vitorlázó, nyolc sportlövő, továbbá a két, egyformán tizenhárom fős vízilabdacsapat és harminchárom úszó, köztük a címvédésre készülő Gyurta Dániel és a másik kiemelkedő klasszis, Cseh László kelt útra. A teniszező Babos Tímea a budapesti légikikötőben csatlakozott társaihoz.

Előttük az olimpiai faluba már korábban megérkezett Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid úszó, valamint Kovács Zsófia és Hidvégi Vid tornász.

A vízilabdázók nem sokáig élvezhették Rio vendégszeretetét, mivel alighogy lepakoltak az olimpiai faluban, szinte azonnal indultak is vissza a reptérre, ahonnan Sao Paulo felé vették az irányt. Innen a két csapat autóbusszal indult Bauruba, ahol a felkészülés „finomhangolási” munkáját végzik el. Rióba röviddel első mérkőzésük előtt térnek majd vissza.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »