Megemlékezés az aradi vértanúk tiszteletére Adán

Megemlékezés az aradi vértanúk tiszteletére Adán

Adán ma délelőtt a helyi katolikus temetőben került sor az aradi vértanúk tiszteletére tartott megemlékezésre, a helyi önkormányzat, valamint a Szarvas Gábor Könyvtár, a Bartók Béla Zeneiskola, a Cseh Károly Általános Iskola és a Műszaki Iskola szervezésében.

A rendezvényen a községbeli oktatási intézmények diákjai adtak alkalmi műsort, ezt követően pedig Szász Krisztián második titkár olvasta fel Magyarország Belgrádi Nagykövetének, dr. Pintér Attilának ünnepi beszédét, áll az adai polgármester hivatalának szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Az ünnepség végén az egybegyűltek megkoszorúzták a temetőben található 1848/49-es emlékművet is, amelynél Magyarország Belgrádi Nagykövetsége nevében Szász Krisztián második titkár, Ada község önkormányzata nevében Bilicki Zoltán polgármester és Búcsú Attila, a képviselő-testület elnöke, a Szarvas Gábor Könyvtár nevében Csonka Áron igazgató, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége nevében pedig Kalmár Gábor helyezte el az emlékezés virágait, fejtik ki.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »