Megemberelte magát az olasz fenegyerek?

Megemberelte magát az olasz fenegyerek?

A nyári átigazolási időszak egyik érdekessége az volt, amikor Mario Balotellinek sikerült megszabadulnia liverpooli szenvedéséből. A Manchester City csapatát is megjárt játékos a Francia Riviéra felé vette az irányt és a Nice csapatába igazolt.

Itt pedig kezdi bebizonyítani azt, amit Steven Gerrard, egykori liverpooli csapattársa életrajzi könyvében írt róla, nevezetesen, hogy a világ legjobb csatárainak képességeivel rendelkezik. Igaz, az angol válogatottságtól két éve visszavonuló középpályás azt is hozzátette, egyelőre azért nem topjátékos Mario, mert fejben nincs rendben.

Tény, a jelzőmez felvételével egyszer húsz percig szenvedő támadó szellemi képességeit nem lehet túl nagy magasságokkal jellemezni. Mégis úgy néz ki, hogy a francia együttes szakmai stábjának és annak vezetőjének, Lucien Favre-nek sikerült rendet tennie a különc viselkedésű Mario gondolatai között.

Az eddigi nyolc bajnokin hat találatig jutó Balotelli csapatának házi gólkirálya, a Nice pedig veretlenül vezeti a Paris Saint-Germaint és a Monacót megelőzve a francia első osztály pontvadászatát. Eddig tehát megérte ingyen elhozni a Vörösöktől.

Nem akkora meglepetés?

Varga Dávid, az Allez l’OM (Hajrá, Olympic Marseille) bloggere a DIGI Sport Reggeli start című műsorában a téma kapcsán jelezte,

„ha van klub, ahová Balotelli illik, az az olaszos mentalitású Nice”.

Hozzátette, a klub a liga legfiatalabb csapatával rendelkezik, így az olasz válogatott játékosa könnyen be tudott illeszkedni. Ezt támasztja alá Balotelli a Sky Sport Italiának adott nyilatkozata is. „A csapat nagyon fiatal, majdnem mindannyian egy korosztály vagyunk. Ez az a futball, amelyet szeretek.”

A csatornának a játékos tőle meglepő módon profin nyilatkozott arról is, hogy Giampiero Ventura szövetségi kapitány nem hívta be a Spanyolország és Macedónia ellen készülő olasz válogatott keretébe.

„Megérdemeltem. Remélem, hogy mielőbb felvehetem a válogatott mezét, de csak akkor, ha legjobb formámban játszom. Venturának igaza volt, amikor nem hagyta, hogy a jó szezonkezdetem megtévessze. Jobb, hogy kihagyom ezt a két meccset, mert a legjobbamat akarom nyújtani az olasz válogatottban.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »