Megegyeztek az egészségügyi fizetésekről – Ideje gyógyítani

Megszületett a bérmegállapodás az egészségügyben – jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtök délelőtt Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Balog Zoltán tájékoztatása szerint a szakorvosok és szakgyógyszerészek alapbére idén szeptember 1-jétől bruttó 107 ezer, 2017. november 1-jétől pedig bruttó 100 ezer forinttal nő. A rezidensek alapbére jövő novembertől 50 ezer forinttal emelkedik.

A szakdolgozóknál szeptembertől új bértáblát vezetnek be. Idén átlagosan 26,5 százalékkal nő az alapbér, jövő novembertől 12 százalékkal – tette hozzá.

Hunhír.info kommentár:

A kórházakban és egyéb egészségügyi intézményekben tapasztalható állapotokról sajnos csaknem minden családnak van saját élménye. A legtöbbször erre nem szívesen emlékeznek vissza. Szerkesztőségünk által megkérdezett, egy fővárosi kórházban dolgozó ápolónő igencsak szemléletesen vázolta, mi történik a betegekkel, főleg, akiknek nincs hozzátartozója, aki naponta látogathatná őket. Nem kívánunk általánosítani, de akinek inge, vegye magára: akkor most már gyerünk, legyen kedvetek végre lelkiismeretesen, emberségesen gyógyítani, ápolni!


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »