Megdőlt a melegrekord

Megdőlt a legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekord keddre virradóra: Balatonedericsen a leghidegebb órában is csaknem 17 Celsius-fokot mértek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján. Délután helyenként akár 28 fok is lehet.

A hétfői, többfelé kora nyáriasan meleg nappalt követően keddre virradóra változatos volt az időjárás – írták. Reggelre helyenként, főként az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben 5 fok alá süllyedt a hőmérséklet, az ország nagyobb részén azonban 10 fok körül alakultak a minimumok. Ugyanakkor azokon a tájakon, ahol éjjel is több alkalommal fújt élénk délnyugati szél, magas maradt a hőmérséklet.

A legmelegebbet, 16,9 fokot Balatonedericsen mérték, ez új napi rekordot jelent. Hozzátették, hogy mostanáig az április 5-én mért legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord 15,6 fok volt, amelyet 2014-ben mértek a meteorológiai szolgálat pécsi, egyetemi állomásán.

Az előrejelzés szerint kedden napközben országszerte szinte zavartalanul napos idő várható, csapadék nem lesz. A szél viszont napközben sokfelé megélénkül, a Dunántúlon nagy területen ismét megerősödik. Napközben 23–28 fokig melegszik a levegő, késő estére 13–21 fokig csökken a hőmérséklet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »