Megcsinálták nekünk a németek, 16 között Magyarország

Megcsinálták nekünk a németek, 16 között Magyarország

Észak-Írország legyőzésével Németország Eb-nyolcaddöntőbe rúgta hazánk labdarúgó-válogatottját. A világbajnok csoportelsőként megy tovább. Mi szerdán a minél jobb csoporthelyért játszunk Portugáliával.

Cikkünk frissül.

Albánia vasárnap este még besegített nekünk, és Románia mellett magát is Magyarország mögé sorolta az Eb-továbbjutásért folytatott harcban. Ezt a szívességet azonban nem tette meg nekünk Anglia a Szlovákia elleni hétfői mérkőzésen, a döntetlennel tovább kellett várakoznunk arra, hogy a vágyaink mellett papíron is a legjobb 16 csapat mezőnyébe kerüljünk a szerdai portugál meccsünktől függetlenül.

Arra volt szükségünk, hogy a világbajnok Németország egyetlen csúnyácska, aprócska góllal, de megverje a rajtunk keresztül az Eb-re egyenes ágon kijutott Észak-Írországot, így a 6 (még bizonytalan kilétű) csoportutolsón túl meg is lett volna az a két csoportmásodik is, amelyik már nem szerepelhet nálunk jobban a csoportküzdelmek folyamán. Az északír-német mérkőzéssel párhuzamosan rendezett ukrán-lengyelen „nem tudott olyan eredmény születni”, ami matematikailag érdektelenné tette volna a várva várt szerdai összecsapást Magyarország és Portugália között.

A félidő vége előtt Müller az oldalsó mellett a felső kapufába is „belekóstolt”, Észak-Írországnak gyakorlatilag momentuma sem volt az első 45 percben, ha csak Ward egy-egy nyargalását nem tekintjük annak.

Fordulás után Götze percei következtek, de kétszer is üvöltő gólhelyzetet puskázott, ő volt tehát a második játékrész „Müllere”. Neuer kapuja azonban a csökkentett nyomás ellenére sem forgott veszélyben, így a második játékrészt langyosan lefocizva is hozta Németország. Ez pedig örömhír nekünk: matematikailag is biztos, hogy a futball-Eb legjobb 16 csapata között van a magyar labdarúgó-válogatott!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »