Megbüntették a szcientológusokat

Hasonló súlyú jogsértéssel még nem találkozott az információs hatóság.

Jogellenes adatkezelés miatt 20-20 millió forint adatkezelési bírságot szabott ki a Magyarországi Szcientológia Egyházra és az egyház központi szervezetére a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság – jelentette be a hatóság elnöke.

A NAIH vizsgálatáról Péterfalvi Attila elmondta: az egyháznál és annak központi szervezeténél hatósági eljárást folytattak tavaly december eleje óta, és megállapították, hogy az egyház és központi szervezete megszegte előzetes tájékoztatási kötelezettségét, a célhoz kötött adatkezelés és a tisztességes adatkezelés elvét, valamint az adatbiztonság követelményeit is. Emellett jogalap nélkül kezelték a tagok és harmadik személyek adatait. Hasonló súlyú jogsértéssel még nem találkozott a hatóság.

A szcientológusok szerint el akarják lehetetleníteni őket

Hírdetés

Nyílt támadás indult a magyarországi Szcientológia Egyház ellen – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a szervezet elnöke. Miklovicz Attila attól tart, betilthatják a vallási egyesületet. Az újság azután kereste meg őt, hogy a rendőrség és az adóhivatal több tucat helyszínen megszállta a felekezet misszióit.

 Az adóhatóság a 24.hu kérdésére megerősítette, hogy munkatársaik költségvetési csalás gyanúja miatt folytatott nyomozással kapcsolatban végeztek lefoglalásokat a szcientológusok központjánál. Mindez azért is érdekes, mert a korábbi rendőrségi közlésekben még nem esett szó költségvetési csalásról, csupán személyes adattal visszaélésről és más bűncselekmények gyanújáról.

 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »