Megbírságolták a Székely Szabadság Napja szervezőit

Megbírságolta a Székely Szabadság Napja alkalmából tartott marosvásárhelyi megemlékezés, felvonulás és tiltakozás szervezőit a csendőrség.

A rendõrök felszólítják a Székely Szabadság Napjára érkezõ tüntetõket, hogy távolítsák el a székely zászlók rúdjának hegyes végzõdését Marosvásárhelyen 2016. március 10-én.
MTI Fotó: Boda L. Gergely

Az MTI az érintettektől megtudta, hogy Izsák Balázsnak, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnökének a nevére 10 ezer lejes (700 ezer forint) bírságról szóló jegyzőkönyvet, László Györgynek, a Marosszéki Székely Tanács elnökének a nevére pedig hatezer lejes (420 ezer forint) bírságról szóló jegyzőkönyvet kézbesítettek szerdán.

A csendőrség Izsák Balázsnak azt rótta fel, hogy nem iktatta a csendőri egységnél is a rendezvény előtt legkevesebb 48 órával a rendezvény lezajlásáról szóló nyilatkozatot, és a székely vértanúk emlékművénél tartott megemlékezés után “engedély nélkül szervezett” felvonulást a prefektusi hivatal elé.

László Györgynek – aki a szervezők által biztosított önkéntes rendfenntartók munkáját irányította – azt rótták fel, hogy szervezőként részt vett az “engedély nélküli” felvonuláson.

 

 

MTI

The post Megbírságolták a Székely Szabadság Napja szervezőit appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »